FORMULA Е

20 травня в центрі Парижу пройшов 6-й тур (із 12) третього сезону автомобільних перегонів на болідах з повністю електричними двигунами Formula Е. Серед 10 команд-учасників найспритнішою стала команда e.dams Renault (Франція).

Formula Е - абсолютно новий клас автомобільних перегонів на електромобілях. Будучи яскравим прикладом сучасних досліджень і розробок, Formula E являє собою майбутнє автоспорту та автомобільної промисловості в цілому.

Чемпіонат Formula Е на болідах з повністю електричними двигунами покликаний привернути увагу молодшої аудиторії шанувальників автоспорту, зацікавлених в екологічно чистих засобах пересування.

Окрім розвитку нового спорту, перегонів на екологічному транспорті, метою Formula Е є удосконалення та відпрацювання технологій, які перекладаються на серійне виробництво електромобілів та полегшують життя.

Популяризації Formula Е сприяє її екологічність та відсутність негативного впливу на навколишнє середовище. Адже Formula Е - це єдина серія гонок, яку дозволяють проводити в центрі міста. Це пояснюється тим, що боліди з електричними двигунами є безшумними та екологічними, тому не створюють незручностей в буденному ритмі міського життя. 

Особливостями перегонів Formula Е є однакові технічні вимоги до болідів для всіх учасників чемпіонату. Потужність батареї болідів для всіх команд становить 28 кВт/год, тому конкурентною перевагою на перегонах є саме майстерність управління електроенергією. Переможцем чемпіонату є той, хто найефективніше використовує електроенергію, що дає змогу досягнути фінішу першим. Також під час перегонів кожні 20-25 хвилин здійснюється заміна електромобілів через потребу підзарядки.

Учасниками 6-го туру Formula Е стали 10 команд, серед яких Renault e.dams (Франція),The Abt Schaeffler Audi Sport (Німеччина), Andretti Formula E (США), DS Virgin Racing (Англія), Faraday Future Dragon Racing (США), Panasonic Jaguar Racing (Англія), Mahindra Racing (Індія), NextEV NIO (Англія), Techeetah (Китай), Venturi Formula E (Монако), а першою досягла фінішу команда Renault e.dams.

Компанія Renault є технічним партнером чемпіонату і титульним спонсором команди e.dams Renault, що належить Жану-Полю Дріо і чотириразовому чемпіону Formula 1 Алену Просту, який також є послом марки Renault.

Renault - ключовий гравець на ринку електричної енергії. Використовуючи прогресивні електричні технології, випробувані на змаганнях Formula Е, компанія Renault легко завойовує популярність серед постійно зростаючої кількості споживачів.